NyAlAy
အခ်ိန္ေပး၍ လာေရာက္ဖတ္ရႈသူမ်ားကို ေက်းဇူး အထူးတင္ရွိပါတယ္။ ႏွစ္သစ္မွာ ေပ်ာ္ရႊင္ ၿငိမ္းခ်မ္းၾကပါေစ....

Apr 20, 2009

ေရမုန္ညင္းရြက္ဟင္းရည္ (၀ါ၊ စိမ္း၊ နီ ဟင္းရည္) း)

ဒီအရြက္ကို ဘယ္လိုေခၚလဲ သိၾကလား၊ ညေလးက တရုတ္ ကြမ္တံုး(အိမ္)လိုပဲ သိပါတယ္ (လိႈင္ယံထြယ္လို႔ ေခၚပါတယ္)။ ျမန္မာလို မသိဘူး၊ သိတဲ့သူမ်ားရွိရင္ ေျပာသြားေပးၾကပါေနာ္။
သူက အပူက်ပါတယ္၊ အိမ္မွာဆို ၀က္နံရိုး၊ ေက်ာက္ဖရံုသီး တို႔နဲ႔ ျပဳတ္ေသာက္ေနက်ပါ။ သူ႔ကို ဘယ္လိုေခၚလဲ ခုခ်ိန္ထိ မသိေသးပါဘူး။ ညေလးက ခု ၾကက္ရိုး၊ မုန္လာဥနီ၊ ေျပာင္းဖူးတို႔နဲ႔ ျပဳတ္ပါမယ္။ “ေရမုန္ညင္းရြက္” ကို ေရေဆးၿပီး လွီးထားပါေနာ္။ (ဟားးး ဟားးးးး သိသြားျပန္ေပါ့ တစ္ခု)
အရင္ဆံုး ေရေႏြးအိုးတည္ပါတယ္၊ ေျပာင္းဖူးကို အရြယ္ေတာ္ေလးေတြ လွီးထားပါ၊ မုန္လာဥနီကိုလဲ ႀကိဳက္ရာပံုစံနဲ႔ လွီးထားေပးပါေနာ္။ ေရေႏြးဆူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဂ်င္း ေထာင္းထားတာရယ္ နဲ႔ ၾကက္သားကို အရင္တည္ပါတယ္။ ညေလးက ၾကက္သြန္နီပါ ေလးစိပ္ထိုးၿပီး ထည့္ပါတယ္ေနာ္၊ ၾကက္သား တစ္ရည္ဆူရင္ ေျပာင္းဖူး၊ မုန္လာဥနီတို႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ႏူးေအာင္ ထပ္ တည္ထားလိုက္ပါတယ္။

အရင္ ထည့္ထားတာေတြ ႏူးအိေလာက္မွ အသင့္ျပင္ထားတဲ့ အရြက္ထည့္ၿပီး အခ်ဳိ၊ အငန္ထည့္ ခဏ ထပ္တည္ထားပါတယ္။
ျမည္းၾကည့္လို႔ အခ်ဳိအငန္ အေနေတာ္ဆိုရင္ေတာ့ အိုးေပၚကခ်လို႔ သံုးေဆာင္လို႔ ရပါၿပီေနာ္။ဘာအရြက္မွန္း မသိလို႔ သူ႔ကို “၀ါ၊ စိမ္း၊ နီး ဟင္းရည္” လို႔ပဲ နံမည္ ေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္... ျမည္းသြားၾကပါဦးလား ညေလးရဲ႕ လက္ရာ “ေရမုန္ညင္း၊ ေျပာင္းဖူး၊ မုန္လာဥနီ” ဟင္းရည္။ :P
*****

4 comments:

စူးနွယ်လေး said...

အဲဒါ ေရမုန္ညင္း႐ြက္ေလ။ အပူက်လို႔ အိမ္မွာဆို ၀က္႐ိုးနဲ႔ ခဏခဏ ျပဳတ္ေသာက္တယ္။

မယ္႔ကိုး said...

...လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္။ေက်းဇူး

ရဲ၀င့္သူ said...

ေရာက္တယ္ဗ်။စီပံုုးမွာေရးမရလိုု႔ ဒီမွာပဲေရးခဲ႔တာ။
“ဘာသာမဲ႔ေတး” လာနားေထာင္ပါဦး။

မဆုမြန္ said...

ေနမေကာင္းျဖစ္ခ်င္သလိုျဖစ္ေနတာ ညေလး တင္ထားတဲ့ မုန္ညင္းဟင္းခ်ိဳေလး အ၀ေသာက္သြားတယ္ အိမ္ပါ ပါဆယ္ထုတ္သြားတယ္ေနာ္..

 
Looking for something? Try :::