အာလူးကို ဘာမွ မပါပဲ ဆီျပန္အစပ္ေလး ခ်က္စားပါတယ္။
အာလူးေတြကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးေပးပါ၊ ၾကက္သြန္နီ လွီးထား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္း ေထာင္းထားပါ၊ ႀကိဳက္တတ္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ထပ္ျခမ္းခြဲထားပါေနာ္။
ဆီပူထဲကို နႏြင္း အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါမယ္၊ အနည္းငယ္ ညိဳလာရင္ အျဖဴနဲ႔ဂ်င္း ေထာင္းထားတာ ထည့္လိုက္ပါ၊ ေမႊးၿပီး ရဲလာရင္ အေရာင္တင္မႈန္႔ ထည့္ေပးပါ၊ ခဏေမႊပါေနာ္။ ၿပီးတာနဲ႔ တံုးထားတဲ့ အာလူးေတြ ေရာေမႊၿပီး ေရ လိုသေလာက္ထည့္လို႔ အဖံုး အုပ္ထားေပးပါေနာ္။ အာလူးေတြ ႏူးေလာက္ၿပီဆိုရင္ ငရုတ္စိမ္း ထပ္ျခမ္းခြဲထားတာ ထည့္ၿပီး မဆလာ ခတ္လိုက္ပါတယ္။ အေပါ့အငံ ထည့္ၿပီးရင္ စားလို႔ရပါၿပီေနာ္။
*****အာလူးေတြကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးေပးပါ၊ ၾကက္သြန္နီ လွီးထား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္း ေထာင္းထားပါ၊ ႀကိဳက္တတ္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ထပ္ျခမ္းခြဲထားပါေနာ္။
ဆီပူထဲကို နႏြင္း အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါမယ္၊ အနည္းငယ္ ညိဳလာရင္ အျဖဴနဲ႔ဂ်င္း ေထာင္းထားတာ ထည့္လိုက္ပါ၊ ေမႊးၿပီး ရဲလာရင္ အေရာင္တင္မႈန္႔ ထည့္ေပးပါ၊ ခဏေမႊပါေနာ္။ ၿပီးတာနဲ႔ တံုးထားတဲ့ အာလူးေတြ ေရာေမႊၿပီး ေရ လိုသေလာက္ထည့္လို႔ အဖံုး အုပ္ထားေပးပါေနာ္။ အာလူးေတြ ႏူးေလာက္ၿပီဆိုရင္ ငရုတ္စိမ္း ထပ္ျခမ္းခြဲထားတာ ထည့္ၿပီး မဆလာ ခတ္လိုက္ပါတယ္။ အေပါ့အငံ ထည့္ၿပီးရင္ စားလို႔ရပါၿပီေနာ္။
1 comments:
ဆားခ်က္တယ္.. ဆားခ်က္တယ္... ခြိခြိ =)
Post a Comment