“နင္ဘာခ်က္လဲတဲ့” တစ္ေန႔မွာ ညေလးကို သူငယ္ခ်င္းက ေမးတယ္
“ABC ဟင္းရည္” လို႔ေျဖေတာ့ သူက ရီတယ္ (ဒီမွာေနၾကေပမယ့္ တစ္ခ်ဳိ႕ေတြလဲ မသိၾကပါဘူး)
ေနာက္တစ္ေန႔က် ညေလးက “နင္ ဒီေန႔ ဘာဟင္းခ်က္လဲ” လို႔ ျပန္ေမးမိတယ္
“ကြန္ပ်ဴတာဟင္း” တဲ့ ။ ခိြခြိ
“ဟုတ္လို႔လား ငါက တကယ္ ABC Soup ဟ” ဆိုၿပီး ဘာေတြ ဘာေတြ ပါၿပီး ဘယ္လို ဘယ္လို တည္ရတယ္လို႔လဲ ေျပာေရာ.. သူက သေဘာက်သြားတယ္။
“နင္ကေရာ ဘာဟင္းလဲ၊ ဘယ္လိုခ်က္လဲ ေျပာျပ” ဆိုေတာ့မွ
“ဘာမွ မဟုတ္ဘူးေဟ့ နင္ ေနာက္တယ္ထင္လို႔ ငါျပန္ေနာက္တာ” တဲ့။ ကဲ ရွင္းေရာ
“ငါက ေနာက္ေနတာ မဟုတ္ဘူးေဟ့ ေရွ႕ေနတာ” ကဲ ေအးေရာ...
*****
ABC Soup ဆိုလို႔ ABC ေတြ ထည့္ျပဳတ္ထားတာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး၊ ဒီမွာရွိတဲ့ တရုတ္ေတြ အင္ဒိုေတြ အေသာက္မ်ား၊ အခ်က္မ်ားတဲ့ ဟင္းရည္တစ္မ်ဳိးပါ၊ သူတို႔က ABC ေခၚလို႔ ညေလးတို႔လဲ ABC ရတာေပါ့။ ရန္ကုန္မွာ တုန္းကေတာ့ သူငယ္ခ်င္း ကခ်င္မေလး ခ်က္တာ ေသာက္တာ ျမင္ဖူးတယ္၊ သူကေတာ့ အာဟာရ ဆိုလားးးး။
ဒါကေတာ့ ရံုးမွာ ခ်က္တဲ့ေန႔က ညေလး ယူေသာက္တဲ့ ဟင္းရည္ပါ။ သူ႔ထဲမွာ ပါ၀င္တာ ေတြကေတာ့ ၾကက္သား၊ အာလူး၊ မုန္လာဥနီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႔ ၾကက္သြန္နီ တို႔ပါပဲ။ အဲ့ဒါေတြ အားလံုးကို လိုအပ္သလို (ႀကိဳက္သလို) လွီးၿပီး ႏူးအိေနေအာင္ အသီးေတြဆို ေၾကေလာက္ေအာင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ အရည္ကို ေခၚပါတယ္ေနာ္၊ ၾကာၾကာျပဳတ္ေလ ပိုေကာင္းေလ ပါ။ နလန္ထစ လူမမာနဲ႔ သင့္ေတာ္မွာပါ။
ဒီမွာေတာ့ ဘာပဲခ်က္ခ်က္ ညေလးတို႔လို ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ ဂ်င္းတို႔ မထည့္ပဲ သူ႔သဘာ၀တိုင္း အသားေတြ အသီးအရြက္ေတြကို ျပဳတ္စား ေၾကာ္စားတာ ျမင္ရပါတယ္။ ဒီမွာ အင္ဒို အစ္မႀကီးက ဒိုင္ခံခ်က္ျပဳတ္ေပးတယ္၊ သူခ်က္တိုင္း စစခ်င္းမွာ ဘာနံ႔မွန္းကို မသိဘူး၊ ေနာက္မွ တျဖည္းျဖည္း အနံ႔က ေမႊးလာတာ ၿပီးေတာ့ ဆားနဲ႔ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔ မပါဘူး၊ ဘာလို႔ အဲ့ဒါေတြ မထည့္လဲ ေမးေတာ့ “Boss မႀကိဳက္ဘူး” တဲ့ေလ ရွင္းေရာ။
“Dalam tak ada taruh Bawang Putih dan Haliyah, Kenapa?” ဒါလန္းမ္ သာဒါ သာရို႕တ္ ဘာ၀မ္ပူေတ့စ္ ဒန္ ဟာလီရာ့ရ္၊ ကနာ့ပါး? (အထဲမွာ ဘာျဖစ္လို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ဂ်င္း မထည့္တာလဲ?)
“Tak ada apa-pa lah, Boss tak sukah!” သာဒါ အပါ့ပါ၊ ေဘာ့စ္ သာစူကာ့! (ဘာမွ မဟုတ္ပါဘူး၊ ေဘာ့စ္ မႀကိဳက္လို႔ပါ)
ရန္ကုန္က သူငယ္ခ်င္း ျပဳတ္တာေတာ့ ၾကက္သား၊ အာလူး၊ မုန္လာဥနီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႔ ၾကက္သြန္နီ တို႔အျပင္ ပိန္းၾကက္ဥေလး ေတြပါ ထည့္ခ်က္ထားတာ ေတြ႕ရပါတယ္။ ဒီဟင္းရည္က ထည့္ထားတဲ့ အရာေတြကို ႏူးေအာင္ ျပဳတ္လိုက္တဲ့ခါမွာ သူတို႔ဆီက ထြက္လာတဲ့ အဆီအႏွစ္ေတြကို ေသာက္ရတဲ့လူက အားမရွိပဲ ေနပါေတာ့မလား၊ ထည့္ထားတာေတြ အားလံုးကလဲ အားရွိတာေတြပဲ ဆိုေတာ့ ဒီဟင္းရည္ ေသာက္မွေတာ့ အင္းးး ေျပာေတာ့ဘူးေနာ္....
ညေလး အိမ္မွာ ျပဳတ္ရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္း ထည့္ပါတယ္ေနာ္၊ ေသာက္လို႔ေကာင္းတယ္၊ ခ်ဳိတာမွ တအားပဲ။ ႀကိဳက္မယ္ထင္ရင္ စမ္းခ်က္ၾကည့္ၾကပါေနာ္၊ အမုန္းေတာ့ ျပဳတ္ေနာ္....
*****“ABC ဟင္းရည္” လို႔ေျဖေတာ့ သူက ရီတယ္ (ဒီမွာေနၾကေပမယ့္ တစ္ခ်ဳိ႕ေတြလဲ မသိၾကပါဘူး)
ေနာက္တစ္ေန႔က် ညေလးက “နင္ ဒီေန႔ ဘာဟင္းခ်က္လဲ” လို႔ ျပန္ေမးမိတယ္
“ကြန္ပ်ဴတာဟင္း” တဲ့ ။ ခိြခြိ
“ဟုတ္လို႔လား ငါက တကယ္ ABC Soup ဟ” ဆိုၿပီး ဘာေတြ ဘာေတြ ပါၿပီး ဘယ္လို ဘယ္လို တည္ရတယ္လို႔လဲ ေျပာေရာ.. သူက သေဘာက်သြားတယ္။
“နင္ကေရာ ဘာဟင္းလဲ၊ ဘယ္လိုခ်က္လဲ ေျပာျပ” ဆိုေတာ့မွ
“ဘာမွ မဟုတ္ဘူးေဟ့ နင္ ေနာက္တယ္ထင္လို႔ ငါျပန္ေနာက္တာ” တဲ့။ ကဲ ရွင္းေရာ
“ငါက ေနာက္ေနတာ မဟုတ္ဘူးေဟ့ ေရွ႕ေနတာ” ကဲ ေအးေရာ...
*****
ABC Soup ဆိုလို႔ ABC ေတြ ထည့္ျပဳတ္ထားတာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး၊ ဒီမွာရွိတဲ့ တရုတ္ေတြ အင္ဒိုေတြ အေသာက္မ်ား၊ အခ်က္မ်ားတဲ့ ဟင္းရည္တစ္မ်ဳိးပါ၊ သူတို႔က ABC ေခၚလို႔ ညေလးတို႔လဲ ABC ရတာေပါ့။ ရန္ကုန္မွာ တုန္းကေတာ့ သူငယ္ခ်င္း ကခ်င္မေလး ခ်က္တာ ေသာက္တာ ျမင္ဖူးတယ္၊ သူကေတာ့ အာဟာရ ဆိုလားးးး။
ဒါကေတာ့ ရံုးမွာ ခ်က္တဲ့ေန႔က ညေလး ယူေသာက္တဲ့ ဟင္းရည္ပါ။ သူ႔ထဲမွာ ပါ၀င္တာ ေတြကေတာ့ ၾကက္သား၊ အာလူး၊ မုန္လာဥနီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႔ ၾကက္သြန္နီ တို႔ပါပဲ။ အဲ့ဒါေတြ အားလံုးကို လိုအပ္သလို (ႀကိဳက္သလို) လွီးၿပီး ႏူးအိေနေအာင္ အသီးေတြဆို ေၾကေလာက္ေအာင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ အရည္ကို ေခၚပါတယ္ေနာ္၊ ၾကာၾကာျပဳတ္ေလ ပိုေကာင္းေလ ပါ။ နလန္ထစ လူမမာနဲ႔ သင့္ေတာ္မွာပါ။
ဒီမွာေတာ့ ဘာပဲခ်က္ခ်က္ ညေလးတို႔လို ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ ဂ်င္းတို႔ မထည့္ပဲ သူ႔သဘာ၀တိုင္း အသားေတြ အသီးအရြက္ေတြကို ျပဳတ္စား ေၾကာ္စားတာ ျမင္ရပါတယ္။ ဒီမွာ အင္ဒို အစ္မႀကီးက ဒိုင္ခံခ်က္ျပဳတ္ေပးတယ္၊ သူခ်က္တိုင္း စစခ်င္းမွာ ဘာနံ႔မွန္းကို မသိဘူး၊ ေနာက္မွ တျဖည္းျဖည္း အနံ႔က ေမႊးလာတာ ၿပီးေတာ့ ဆားနဲ႔ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔ မပါဘူး၊ ဘာလို႔ အဲ့ဒါေတြ မထည့္လဲ ေမးေတာ့ “Boss မႀကိဳက္ဘူး” တဲ့ေလ ရွင္းေရာ။
“Dalam tak ada taruh Bawang Putih dan Haliyah, Kenapa?” ဒါလန္းမ္ သာဒါ သာရို႕တ္ ဘာ၀မ္ပူေတ့စ္ ဒန္ ဟာလီရာ့ရ္၊ ကနာ့ပါး? (အထဲမွာ ဘာျဖစ္လို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ဂ်င္း မထည့္တာလဲ?)
“Tak ada apa-pa lah, Boss tak sukah!” သာဒါ အပါ့ပါ၊ ေဘာ့စ္ သာစူကာ့! (ဘာမွ မဟုတ္ပါဘူး၊ ေဘာ့စ္ မႀကိဳက္လို႔ပါ)
ရန္ကုန္က သူငယ္ခ်င္း ျပဳတ္တာေတာ့ ၾကက္သား၊ အာလူး၊ မုန္လာဥနီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႔ ၾကက္သြန္နီ တို႔အျပင္ ပိန္းၾကက္ဥေလး ေတြပါ ထည့္ခ်က္ထားတာ ေတြ႕ရပါတယ္။ ဒီဟင္းရည္က ထည့္ထားတဲ့ အရာေတြကို ႏူးေအာင္ ျပဳတ္လိုက္တဲ့ခါမွာ သူတို႔ဆီက ထြက္လာတဲ့ အဆီအႏွစ္ေတြကို ေသာက္ရတဲ့လူက အားမရွိပဲ ေနပါေတာ့မလား၊ ထည့္ထားတာေတြ အားလံုးကလဲ အားရွိတာေတြပဲ ဆိုေတာ့ ဒီဟင္းရည္ ေသာက္မွေတာ့ အင္းးး ေျပာေတာ့ဘူးေနာ္....
ညေလး အိမ္မွာ ျပဳတ္ရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္း ထည့္ပါတယ္ေနာ္၊ ေသာက္လို႔ေကာင္းတယ္၊ ခ်ဳိတာမွ တအားပဲ။ ႀကိဳက္မယ္ထင္ရင္ စမ္းခ်က္ၾကည့္ၾကပါေနာ္၊ အမုန္းေတာ့ ျပဳတ္ေနာ္....
2 comments:
အင္း ... ေသာက္လို႕ ေကာင္းမယ့္ပံုေလး ... ေသာက္မယ္လုပ္တုန္း ပို႕စ္ေလးရဲ႕ ေအာက္ဆံုးမွာက " ရွိေတာ့ဘူး ကုန္သြားၿပီ " ဆိုေတာ့ ရင္နာသြားတယ္ .... လူႀကီးေတြကို ေနာက္ရဘူးေလ :D
ေအာ္ ..ဒါေၾကာင္႔ နင္ အားရွိေနတာ ကို ညီမေလးရ...။ဟဟဟ..ေဝါင္ေဝါင္ေရႊးမွပဲ
ေတာ္ၾကာ လိုက္“ကုိxx” ေနမွ ဒုကၡ ...
ခင္တဲ႔
အားလံုးကိုေပ်ာ္ေစခ်င္သူ
Post a Comment