ဒီ Asam Laksa ဆိုတာ မေလးက စားစရာ တစ္မ်ဳိးပါ၊ ဘာေတြ ပါလဲ ဆိုေတာ့ နန္းႀကီးဖတ္ (ဒါမွမဟုတ္) ၾကာဇံကို ငါးနဲ႔ ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းရည္စမ္းၿပီး စားၾကတာပါ။ အရသာကေတာ့ ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ စပ္ပါ။ မေလးေတြ ခ်က္ၾကတဲ့ ငါးက ပလာတူးလို ငါးတစ္မ်ဳိးပါ အရိုးမ်ားတယ္ အေၾကာတက္ပါတယ္။
ပံုထဲမွာ ျမင္ၾကတဲ့အတိုင္းပဲ အ၀ါဖတ္ေတြက နာနတ္သီးစိပ္ေတြပါ၊ ၾကက္သြန္နီ အစိမ္းေတြလဲ ထည့္ပါတယ္၊ ပူစီနံလဲ ထည့္တယ္။ ဒီကလူေတြ ႏွစ္ၿခိဳက္စြာ စားသံုးၾကေပမယ့္ ညေလးေတာ့ လံုး၀ လံုး၀ကို မႀကိဳက္ပါဘူး။ ငါးအသားဖတ္ အဖတ္လိုက္ေတြ ပါတဲ့ ဟင္းရည္က ၾကမ္းတယ္ လွ်ာေပၚမွာမစြဲပဲ လည္ေခ်ာင္း တစ္ေလွ်ာက္လဲ မ်ဳိခ်ရတာ ရွပါတယ္၊ အရိုးမ်ားတဲ့ ငါးျဖစ္ၿပီး ငါးရိုးေတြ မႏူးတဲ့အတြက္လဲ အရိုးေတြ ပါေနတတ္ပါတယ္၊ ငရုတ္စိမ္းမႈန္႔ေတြကို ဒီတိုင္းစားရသလိုမ်ဳိး အစိမ္းနံ႔လဲ ရပါတယ္။ ဟင္းရည္နံ႔က အေ၀းက အနံ႔ရသူအဖို႔ စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ေပမယ့္ တကယ္ စားၾကည့္ေတာ့ ျမန္မာျပည္က အညံ့စား မုန္႔ဟင္းခါးေလာက္ေတာင္ စားမေကာင္းပါဘူး။ မုန္႔ျပင္တာေတာ့ (နန္းႀကီးဖတ္၊ နာနတ္သီးစိပ္၊ ၾကက္သြန္နီစိပ္ အနည္းငယ္၊ ပူစီနံ) အဲ့ဒါေတြကို ပါဆယ္ဆို အိတ္နဲ႔သပ္သပ္ထည့္ ၿပီးရင္ ငါးျပဳတ္ရည္ စမ္းေပးတယ္ ဒါပါပဲ။ တစ္ပြဲကို (3 Ringgit) ပါ။
စစ စားခ်င္းမွာ နန္းႀကီးဖတ္ႀကီး ေတြ႕ေတာ့ မႀကိဳက္တာနဲ႔ ၾကာဇံဖတ္နဲ႔ စားၾကည့္ပါတယ္ (မေကာင္းပါ)၊ ဒါနဲ႔ နန္းႀကီးဖတ္နဲ႔ ေျပာင္းလဲ စားၾကည့္တယ္ ဒါလဲ မေကာင္းပါဘူး အရည္သပ္သပ္ အဖတ္သပ္သပ္ႀကီး စားေနရသလိုပဲ (မႀကိဳက္ေတာ့ မနည္း မ်ဳိခ်ရပါတယ္)၊ အရသာကလဲ ဘယ္နားမွာ ဘယ္အခ်ိန္စားစား မေျပာင္းလဲပါဘူး။ (အဲ... ေျပာခ်င္တာက လံုး၀ လံုး၀ မေကာင္းပါ။ စမ္းသပ္၍ စားၾကည့္လိုက စားႏိုင္သည္။)
*****ပံုထဲမွာ ျမင္ၾကတဲ့အတိုင္းပဲ အ၀ါဖတ္ေတြက နာနတ္သီးစိပ္ေတြပါ၊ ၾကက္သြန္နီ အစိမ္းေတြလဲ ထည့္ပါတယ္၊ ပူစီနံလဲ ထည့္တယ္။ ဒီကလူေတြ ႏွစ္ၿခိဳက္စြာ စားသံုးၾကေပမယ့္ ညေလးေတာ့ လံုး၀ လံုး၀ကို မႀကိဳက္ပါဘူး။ ငါးအသားဖတ္ အဖတ္လိုက္ေတြ ပါတဲ့ ဟင္းရည္က ၾကမ္းတယ္ လွ်ာေပၚမွာမစြဲပဲ လည္ေခ်ာင္း တစ္ေလွ်ာက္လဲ မ်ဳိခ်ရတာ ရွပါတယ္၊ အရိုးမ်ားတဲ့ ငါးျဖစ္ၿပီး ငါးရိုးေတြ မႏူးတဲ့အတြက္လဲ အရိုးေတြ ပါေနတတ္ပါတယ္၊ ငရုတ္စိမ္းမႈန္႔ေတြကို ဒီတိုင္းစားရသလိုမ်ဳိး အစိမ္းနံ႔လဲ ရပါတယ္။ ဟင္းရည္နံ႔က အေ၀းက အနံ႔ရသူအဖို႔ စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ေပမယ့္ တကယ္ စားၾကည့္ေတာ့ ျမန္မာျပည္က အညံ့စား မုန္႔ဟင္းခါးေလာက္ေတာင္ စားမေကာင္းပါဘူး။ မုန္႔ျပင္တာေတာ့ (နန္းႀကီးဖတ္၊ နာနတ္သီးစိပ္၊ ၾကက္သြန္နီစိပ္ အနည္းငယ္၊ ပူစီနံ) အဲ့ဒါေတြကို ပါဆယ္ဆို အိတ္နဲ႔သပ္သပ္ထည့္ ၿပီးရင္ ငါးျပဳတ္ရည္ စမ္းေပးတယ္ ဒါပါပဲ။ တစ္ပြဲကို (3 Ringgit) ပါ။
စစ စားခ်င္းမွာ နန္းႀကီးဖတ္ႀကီး ေတြ႕ေတာ့ မႀကိဳက္တာနဲ႔ ၾကာဇံဖတ္နဲ႔ စားၾကည့္ပါတယ္ (မေကာင္းပါ)၊ ဒါနဲ႔ နန္းႀကီးဖတ္နဲ႔ ေျပာင္းလဲ စားၾကည့္တယ္ ဒါလဲ မေကာင္းပါဘူး အရည္သပ္သပ္ အဖတ္သပ္သပ္ႀကီး စားေနရသလိုပဲ (မႀကိဳက္ေတာ့ မနည္း မ်ဳိခ်ရပါတယ္)၊ အရသာကလဲ ဘယ္နားမွာ ဘယ္အခ်ိန္စားစား မေျပာင္းလဲပါဘူး။ (အဲ... ေျပာခ်င္တာက လံုး၀ လံုး၀ မေကာင္းပါ။ စမ္းသပ္၍ စားၾကည့္လိုက စားႏိုင္သည္။)
2 comments:
အင္း ေတာ္ေတာ္ကို အရသာ႐ွိမယ့္ပံုပဲ ခင္ဗ်။
ဗိုက္ေတာင္ဆာ သၢားျပီ...
အာ.. သတိရတယ္ဗ်ာ ဗိုက္စာေအာင္ လုပ္တယ္ း(
Post a Comment