အိုေက အားလံုးက ညေလးခ်က္တဲ့ ဟင္းေတြ ထပ္ျမည္းခ်င္တယ္ ဆိုေတာ့လဲ ခ်က္ေပးရတာေပါ့ ေနာ့....။ အားလံုး သြားေရက်ဖို႔သာ ျပင္ထား လာပါၿပီ။ ကဲ ကဲ ပန္းကန္ေလးေတြ အသင့္ျပင္ထားၾကပါ ဟဲ့ ဟို တန္းစီေနတဲ့ ကေလးေတြ ေနရာလုရင္း ရန္ျဖစ္မေနၾကနဲ႔ေလ အားလံုး ေကၽြးမွာပါ... ေသခ်ာစီၾကေလ လူႀကီး မ်က္စိေနာက္ေအာင္ မလုပ္နဲ႔ေနာ္....။
*****
ညေလးရဲ႕ ခ်က္ခ်င္သလို ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းမ်ားကို ေမွ်ာ္လင့္ေနၾကတဲ့ သူမ်ားအတြက္ တကူးတက သြားၿပီး ၀ယ္ျခမ္း ခ်က္ျပဳတ္ထားတာပါ။ ယံုလားဟင္ !!!!! (စိတ္ကူးေပါက္မွ ေကာင္းေအာင္ ခ်က္တာ)
အားလံုးကို ေကၽြးခ်င္လို႔ နားရက္ေလးမွာ မနက္ေစာေစာထ (၁၀ နာရီေလ ) ၿပီးေတာ့ ၀က္သားဆိုင္ မပိတ္ခင္ေလး အျမန္သြားရတယ္။ ဆိုင္လဲေရာက္ေရာ သံုးထပ္သားကို အဆီပါးပါးေလး ပါတဲ့အသား ယူမယ္ေျပာေတာ့ ေရာင္းတဲ့သူကလဲ ခုတ္ေပးရွာပါတယ္။ ဘယ္ေလာက္ဖိုး ၀ယ္လဲ သိလား 3 RM ဖိုး ဟီးးးး။ ၿပီးေတာ့ ၀က္လက္ေတြ႕တာနဲ႔ စားခ်င္လာေရာ အဲ့ဒါနဲ႔ တစ္ေခ်ာင္း ဘယ္ေလာက္လဲ ေမးေတာ့ သူက အလကား ေပးလိုက္တယ္ေလ၊ မ်ားႀကီးပဲ ရတယ္ သိလား။
ဒါနဲ႔ ၀ယ္လာတဲ့ ၀က္သားေတြ ေရေဆးၿပီး ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဆား နဲ႔ အခ်ဳိမႈန္႔ နည္းနည္းဆီထည့္ၿပီး အိုးထဲ ထည့္ထားလိုက္တယ္။ ((ေၾသာ္ ခုတ္စရာမလိုဘူး တစ္ခါတည္း ခုတ္ခိုင္းခဲ့တာ အိမ္မွာက ဓါးမႀကီးမရွိဘူးေလ ရွိလဲ ဒီ၀က္လက္ကို ခုတ္ေနရင္ ၿပီးမွာ မဟုတ္ေတာ့ဘူး၊ သူတို႔ဓါးက တအားထက္တာ)) ၿပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၂ လံုးေလာက္ ထူထူေလး လွီးထားတယ္ (ေထာင္းမွာေလ) အျဖဴႏႊာ၊ ဂ်င္းအခြံသင္ၿပီး အကုန္ၿပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို စေထာင္းပါတယ္၊ သူက မ်ားေတာ့ နည္းနည္းၾကာမယ္ေလ။ အကုန္လဲ ေထာင္းၿပီးေရာ ခုနက ၀က္သား ထည့္ထားတဲ့ ဒန္အိုးထဲကို ထည့္လိုက္တယ္၊ ဆီးထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ၃ ဇြန္း နဲ႔ ေရ အလံုအေလာက္ ထည့္ၿပီး မီးဖိုေပၚမွာ အမုန္း တင္ထားလိုက္တယ္ ၿပီးေတာ့ လုပ္စရာရွိတဲ့ အလုပ္ေတြ ဆက္လုပ္ေနတာေပါ့။ လုပ္ရင္းလဲ ေမ့မသြား ၾကနဲ႔ဦးေနာ္ တူးသြားဦးမယ္။ ေရခန္းရင္ အသား ႏူးၿပီလားၾကည့္ မႏူးေသးရင္၊ ေရထပ္ထည့္ ထပ္တည္ထားလိုက္ အင္းးးး ေရခန္းလို႔ အသား ႏူးၿပီထင္ရင္ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး အိုးေပၚကခ် စားလို႔ရပါၿပီ။ ဆီအျပန္ႀကီးမဟုတ္ပဲ ကပ္ကပ္ေလး က်န္မွ စားေကာင္းတာ။ ဒါကေတာ့ ညေလး ဆီမသတ္ခ်င္လို႔ လံုးခ်က္တာပါ။
ဆီသတ္ၿပီးမွ ခ်က္ခ်င္သူေတြကေတာ့ ဒါလဲ လြယ္ပါတယ္။ ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚတင္ (မီးဖြင့္ေနာ္ ဒီတိုင္း တင္မထားနဲ႔) ပူလာရင္ ဆီ(လိုသေလာက္)ထည့္ အရမ္းမ်ားရင္ အီလိမ့္မယ္။ ဆီဆူလာရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီထည့္ အေရာင္ေျပာင္းလာရင္ အျဖဴ နဲ႔ ဂ်င္းထည့္ အနံ႔ေမႊးလာရင္ ႏွပ္ထားတဲ့ ၀က္သားထည့္ၿပီး ခဏေမႊပါ ၿပီးရင္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္လို႔ တည္ထားလိုက္။ အသားလဲ ႏူးၿပီ ဆီအနည္းငယ္ အိုးကပ္ယံုေလာက္ က်န္ရင္ အေပါ့အငန္ျမည္း ဖိုေပၚကခ်ၿပီး စားလို႔ရပါၿပီေနာ္။
ညေလးခ်က္စားတဲ့ ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္က အနံ႔ေမႊးၿပီး အသားေလးကို ႏူးအိေနတာပဲ သံုးထပ္သားခ်ည္းမဟုတ္ပဲ ၀က္လက္ပါ ထည့္ထားေတာ့ ပို စားေကာင္းတယ္ ဟိ..... စားခ်င္ၾကတယ္ဟုတ္။
ၿပီးေတာ့ ညေလးက သူမ်ားေတြလို အသားႏူးခ်င္လို႔ ၀က္သားကို အရင္မျပဳတ္ဘူး ျပဳတ္လိုက္ရင္ သူ႔ရဲ႕ အခ်ဳိအရသာ မရွိေတာ့ဘူးေလ ျပဳတ္ရည္ထဲ ပါသြားတယ္။ တစ္ခါတည္း ႏူးေအာင္တည္တာ ပိုစားေကာင္းတယ္။ မယံုရင္ ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါလား။
*****
ဟင္းခ်က္တယ္ဆိုတာ လြယ္ပါတယ္ (ညေလးကေတာ့ လြယ္ေအာင္ပဲ ခ်က္တတ္တယ္)။ ညေလးလုပ္မွပဲ စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ လြယ္သြားေတာ့တယ္ေနာ္ ဟုတ္တယ္ဟုတ္......
လြယ္ကူစြာ ခ်က္စားႏိုင္တဲ့အတြက္ ဟင္းခ်က္ရမွာ အပ်င္းထူၾကတဲ့ သူငယ္ခ်င္းတို႔၊ ဟင္းခ်က္ရတာကို အရမ္းႀကီး ခက္ေနတယ္ ထင္ေနၾကတဲ့ သူငယ္ခ်င္းတို႔ ကိုယ္တိုင္ ခ်က္စားၾကည့္ရင္ လြယ္မွန္း သိၿပီး ကိုယ္ခ်က္ၿပီး ရလာတဲ့ဟင္းကို အရသာခံလို႔ စားႏိုင္ၾကတာေပါ့ (ေကာင္းလိုက္တာ ရွလြတ္ !)။ ၿပီးေတာ့ ခ်က္ၿပီးရင္လဲ အနားမွာ ရွိတဲ့ သူေတြကို "ဒါ ငါခ်က္ထားတာကြ" ဆိုၿပီး ႂကြားလို႔လဲ ရတာေပါ့။
အားလံုးပဲ ေက်နပ္ႏိုင္ၾကမယ္ ထင္ပါတယ္။
**********
ညေလးရဲ႕ ခ်က္ခ်င္သလို ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းမ်ားကို ေမွ်ာ္လင့္ေနၾကတဲ့ သူမ်ားအတြက္ တကူးတက သြားၿပီး ၀ယ္ျခမ္း ခ်က္ျပဳတ္ထားတာပါ။ ယံုလားဟင္ !!!!! (စိတ္ကူးေပါက္မွ ေကာင္းေအာင္ ခ်က္တာ)
အားလံုးကို ေကၽြးခ်င္လို႔ နားရက္ေလးမွာ မနက္ေစာေစာထ (၁၀ နာရီေလ ) ၿပီးေတာ့ ၀က္သားဆိုင္ မပိတ္ခင္ေလး အျမန္သြားရတယ္။ ဆိုင္လဲေရာက္ေရာ သံုးထပ္သားကို အဆီပါးပါးေလး ပါတဲ့အသား ယူမယ္ေျပာေတာ့ ေရာင္းတဲ့သူကလဲ ခုတ္ေပးရွာပါတယ္။ ဘယ္ေလာက္ဖိုး ၀ယ္လဲ သိလား 3 RM ဖိုး ဟီးးးး။ ၿပီးေတာ့ ၀က္လက္ေတြ႕တာနဲ႔ စားခ်င္လာေရာ အဲ့ဒါနဲ႔ တစ္ေခ်ာင္း ဘယ္ေလာက္လဲ ေမးေတာ့ သူက အလကား ေပးလိုက္တယ္ေလ၊ မ်ားႀကီးပဲ ရတယ္ သိလား။
ဒါနဲ႔ ၀ယ္လာတဲ့ ၀က္သားေတြ ေရေဆးၿပီး ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဆား နဲ႔ အခ်ဳိမႈန္႔ နည္းနည္းဆီထည့္ၿပီး အိုးထဲ ထည့္ထားလိုက္တယ္။ ((ေၾသာ္ ခုတ္စရာမလိုဘူး တစ္ခါတည္း ခုတ္ခိုင္းခဲ့တာ အိမ္မွာက ဓါးမႀကီးမရွိဘူးေလ ရွိလဲ ဒီ၀က္လက္ကို ခုတ္ေနရင္ ၿပီးမွာ မဟုတ္ေတာ့ဘူး၊ သူတို႔ဓါးက တအားထက္တာ)) ၿပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၂ လံုးေလာက္ ထူထူေလး လွီးထားတယ္ (ေထာင္းမွာေလ) အျဖဴႏႊာ၊ ဂ်င္းအခြံသင္ၿပီး အကုန္ၿပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို စေထာင္းပါတယ္၊ သူက မ်ားေတာ့ နည္းနည္းၾကာမယ္ေလ။ အကုန္လဲ ေထာင္းၿပီးေရာ ခုနက ၀က္သား ထည့္ထားတဲ့ ဒန္အိုးထဲကို ထည့္လိုက္တယ္၊ ဆီးထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ၃ ဇြန္း နဲ႔ ေရ အလံုအေလာက္ ထည့္ၿပီး မီးဖိုေပၚမွာ အမုန္း တင္ထားလိုက္တယ္ ၿပီးေတာ့ လုပ္စရာရွိတဲ့ အလုပ္ေတြ ဆက္လုပ္ေနတာေပါ့။ လုပ္ရင္းလဲ ေမ့မသြား ၾကနဲ႔ဦးေနာ္ တူးသြားဦးမယ္။ ေရခန္းရင္ အသား ႏူးၿပီလားၾကည့္ မႏူးေသးရင္၊ ေရထပ္ထည့္ ထပ္တည္ထားလိုက္ အင္းးးး ေရခန္းလို႔ အသား ႏူးၿပီထင္ရင္ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး အိုးေပၚကခ် စားလို႔ရပါၿပီ။ ဆီအျပန္ႀကီးမဟုတ္ပဲ ကပ္ကပ္ေလး က်န္မွ စားေကာင္းတာ။ ဒါကေတာ့ ညေလး ဆီမသတ္ခ်င္လို႔ လံုးခ်က္တာပါ။
ဆီသတ္ၿပီးမွ ခ်က္ခ်င္သူေတြကေတာ့ ဒါလဲ လြယ္ပါတယ္။ ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚတင္ (မီးဖြင့္ေနာ္ ဒီတိုင္း တင္မထားနဲ႔) ပူလာရင္ ဆီ(လိုသေလာက္)ထည့္ အရမ္းမ်ားရင္ အီလိမ့္မယ္။ ဆီဆူလာရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီထည့္ အေရာင္ေျပာင္းလာရင္ အျဖဴ နဲ႔ ဂ်င္းထည့္ အနံ႔ေမႊးလာရင္ ႏွပ္ထားတဲ့ ၀က္သားထည့္ၿပီး ခဏေမႊပါ ၿပီးရင္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္လို႔ တည္ထားလိုက္။ အသားလဲ ႏူးၿပီ ဆီအနည္းငယ္ အိုးကပ္ယံုေလာက္ က်န္ရင္ အေပါ့အငန္ျမည္း ဖိုေပၚကခ်ၿပီး စားလို႔ရပါၿပီေနာ္။
ညေလးခ်က္စားတဲ့ ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္က အနံ႔ေမႊးၿပီး အသားေလးကို ႏူးအိေနတာပဲ သံုးထပ္သားခ်ည္းမဟုတ္ပဲ ၀က္လက္ပါ ထည့္ထားေတာ့ ပို စားေကာင္းတယ္ ဟိ..... စားခ်င္ၾကတယ္ဟုတ္။
ၿပီးေတာ့ ညေလးက သူမ်ားေတြလို အသားႏူးခ်င္လို႔ ၀က္သားကို အရင္မျပဳတ္ဘူး ျပဳတ္လိုက္ရင္ သူ႔ရဲ႕ အခ်ဳိအရသာ မရွိေတာ့ဘူးေလ ျပဳတ္ရည္ထဲ ပါသြားတယ္။ တစ္ခါတည္း ႏူးေအာင္တည္တာ ပိုစားေကာင္းတယ္။ မယံုရင္ ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါလား။
*****
ဟင္းခ်က္တယ္ဆိုတာ လြယ္ပါတယ္ (ညေလးကေတာ့ လြယ္ေအာင္ပဲ ခ်က္တတ္တယ္)။ ညေလးလုပ္မွပဲ စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ လြယ္သြားေတာ့တယ္ေနာ္ ဟုတ္တယ္ဟုတ္......
လြယ္ကူစြာ ခ်က္စားႏိုင္တဲ့အတြက္ ဟင္းခ်က္ရမွာ အပ်င္းထူၾကတဲ့ သူငယ္ခ်င္းတို႔၊ ဟင္းခ်က္ရတာကို အရမ္းႀကီး ခက္ေနတယ္ ထင္ေနၾကတဲ့ သူငယ္ခ်င္းတို႔ ကိုယ္တိုင္ ခ်က္စားၾကည့္ရင္ လြယ္မွန္း သိၿပီး ကိုယ္ခ်က္ၿပီး ရလာတဲ့ဟင္းကို အရသာခံလို႔ စားႏိုင္ၾကတာေပါ့ (ေကာင္းလိုက္တာ ရွလြတ္ !)။ ၿပီးေတာ့ ခ်က္ၿပီးရင္လဲ အနားမွာ ရွိတဲ့ သူေတြကို "ဒါ ငါခ်က္ထားတာကြ" ဆိုၿပီး ႂကြားလို႔လဲ ရတာေပါ့။
အားလံုးပဲ ေက်နပ္ႏိုင္ၾကမယ္ ထင္ပါတယ္။
0 comments:
Post a Comment